Keskusta Heinolassa

Me haluamme yhdessä rakentaa Heinolaa, jossa jokaisella on otolliset olosuhteet asua, elää, tehdä töitä ja yrittää myös tulevaisuudessa.

Yhteystiedot

Puheenjohtaja:

Mika Mäentalo
Sepänniementie 3A as1
18100 Heinola
puh: 050 517 0024
mpo69@suomi24.fi

Sihteeri:
Matti Setälä
Puutarhakaari 4
18120 Heinola
puh: 050 569 4930
mattiaatesetala@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:38158 kpl

VALTUUSTOALOITE LÖYTÄNEEN TIEN SÄILYTTÄMISEKSI VALTION TIENÄ

Heinolan kaupungin pohjoispuolella sijaitseva Löytäneen tie on valtion tie ja valtion kunnossapidon alainen tie. Löytäneen tien varrella ja siitä lähtevien sivuteiden varsilla asuu yli kymmenen ympärivuotista ruokakuntaa. Lisäksi tietä käyttävät lukuisat kesäasukkaat joista monet ympärivuotisesti. Löytäneen tien merkitys metsätalousyrittäjien käytössä on merkittävä tien vaikutusalueella sijaitsevien laajojen metsäalueiden johdosta. Löytäneen tien varrella sijaitsee myös yksi palvelualan yritys jonka asiakaskunta käyttää tietä säännöllisesti.

Hämeen tiepiiri suunnittelee vähentävänsä vuoteen 2012 mennessä alueeltaan 100 km ylläpitämiään teitä ja Löytäneen tie on ollut lakkautettavien teiden listalla. Tiepiiri järjesti 4.2.2009 Lusin koululla yleisötilaisuuden jossa kerrottiin tiepiirin suunnitelmista ja kuultiin alueen asukkaiden mielipiteitä. Yleisötilaisuudessa Löytäneen tien vaikutusalueen tienkäyttäjät olivat yksimielisiä siitä, että tie tulee jatkossakin säilyttää valtion tienä. Jos tie muuttuisi yksityistieksi vuoden 2012 jälkeen, tarkoittaisi se sitä, että paine kaupungin maksamien yksityistiemäärärahojen lisäämiseksi kasvaisi. Yksityistiemäärärahat ovat olleet vuodesta toiseen lähinnä marginaaliset teiden kunnossapidon kannalta jolloin teille on voitu tehdä vain kaikkein välttämättömimmät hoitotoimenpiteet ja valtion tien muuttaminen yksityistieksi tarkoittaisi käytännössä sitä, että nimellistä yksityistiemäärärahaa jakamassa olisi entistä useampi tiekunta.

Heinolan kaupungin edun mukaista on ottaa selkeä kanta tien säilyttämiseksi valtion tienä ja antaa asiasta kielteinen lausunto tien muuttamisesta yksityistieksi.

Tarja Warpenius                   

Suomen Keskusta