Keskusta Heinolassa

Me haluamme yhdessä rakentaa Heinolaa, jossa jokaisella on otolliset olosuhteet asua, elää, tehdä töitä ja yrittää myös tulevaisuudessa.

Yhteystiedot

Puheenjohtaja:

Mika Mäentalo
Sepänniementie 3A as1
18100 Heinola
puh: 050 517 0024
mpo69@suomi24.fi

Sihteeri:
Matti Setälä
Puutarhakaari 4
18120 Heinola
puh: 050 569 4930
mattiaatesetala@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:38167 kpl

VALTUUSTOALOITE

MAASEUTUASIAMIES / MAASEUDUN KEHITTÄJÄ

Heinolan kaupunki on ulkoistanut maaseutuasiamiehen palvelut ja ostaa ne tällä hetkellä Sysmän kunnalta. Ostopalveluun ei kuitenkaan kuulu kylien kehittäminen. Aikaisemmin, kun kaupungilla oli oma maaseutuasiamies, hän hoiti myös maaseudun kehittämisasioita. Kylien asukkaat ja yrittäjät näkevät tärkeänä, ettei heitä ja heidän tarpeitaan unohdeta ja sivuuteta. Kylien kehittäminen on osa kaupungin kehittämistä ja tulisi ottaa ohjelmaan siinä missä esim. keskustan kehittäminen. Maaseudun toimintojen kehittäminen on sekä paikallisten asukkaiden että koko kunnan hyvinvoinnin ja verotulojen myönteisen kehittymisen kannalta tärkeää.

Maa- ja metsätalousministeriön työryhmä ehdottaa, että maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueiden tehtävien hoidon järjestämistä koskeva laki tulisi voimaan vuoden 2010 alussa, kunnat ilmoittaisivat vuoden 2011 alkuun mennessä maa- ja metsätalousministeriölle yhteistoiminta-alueista ja yhteistoimintasopimus tehtäisiin vuoden 2012 alkuun mennessä. Maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueet aloittaisivat toimintansa vuoden 2013 alussa.

Valtuustoaloitteena esitän, että kylien ja paikallisten hankkeiden kehittäjäksi palkataan henkilö määräaikaiseen työsuhteeseen. Työsuhde voi olla määräaikainen/osa-aikainen siihen saakka kunnes yhteistoiminta-alueet aloittaisivat toimintansa esim. vuoden 2013 alkuun saakka. Samalla tutkitaan mahdollisuus maksaa työhön palkattavan henkilön palkka osittain tai kokonaan Syrjälän rahastosta.

Heinolassa 16.11.2009

Tarja Warpenius

Keskustan Heinolan kunnallisjärjestö ry

-----